1. Quba, Medina
Este prima moschee construită din istoria Islamului. Profetul Mohammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a construit-o atunci când a ajuns în Medina, după emigrarea din Mecca.
A fost relatat că Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Oricine face abluțiune în această casă și apoi efectuează o rugăciune, va primi răsplata echivalentă cu o umrah”. (Ibn Majah, An-Nasa’i)2. Al-Qiblatain, Medina
Este localizată în Sudul Medinei. În limba arabă Al-Qiblatain înseamnă „cele două qibla” (qiblah se referă la direcția de rugăciune a musulmanilor). Numele moscheii provine de la evenimentul schimbării qiblei. Profetul Mohammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) conducea rugăciunea în această moschee atunci când a primit o revelație de la Allah de a schimba direcția rugăciunii dinspre Moscheea Al Quds (Ierusalim) înspre Ka’bah (Mecca). Conform tradiției Profetului Mohammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!), atunci când acesta a primit revelația, el s-a întors cu fața spre Mecca, iar cei care se rugau împreună cu el l-au urmat.
Moscheea are în mod unic două mihrab (nișă în zidul moscheii ce indică direcția de rugăciune).3. Namera, Arafat
Moscheea Namera este una dintre cele mai importante locații ale pelerinajului (Hajj). În ziua de Arafaah, pelerinii îndeplinesc rugăciunea Dhuhr și Asr, combinate și scurtate la moscheea Namera.
Moscheea a fost construită pe locul unde Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) și-a ținut ultima predică.


4. Palaiya Jumma Palli, India
Aceasta este prima moschee construită pe sub continentul Indian și este considerată a fi a 4-a moschee construită din istoria Islamului. Este localizată în Kilakarai, în Statul Sudic, Tamil Nadu.
Moscheea a fost construită de comercianții Yemeniți ce s-au stabilit în India.
Guvernatorul Yemenului a ordonat construcția ei în timpul Profetului Mohammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!), după ce Yemeniții au acceptat Islamul, între 625 și 628 e.n.


5. Huaisheng, China
Numită și Moscheea lui Sa’ad ibn Abi Waqas. Conform manuscriselor chineze, companionul Profetului, Sa’ad ibn Abi Waqas a construit această moschee în al 7-lea secol, atunci când Islamul a fost prima dată introdus în China.


6. ʻAmr Ibn Al-Aas, Egipt
Aceasta este prima moschee ridicată în Egipt și în continentul African. Este localizată în Capitala Egipteană, Cairo. A fost un centru de învățare cu 600 de ani înainte de Al-Azhar7. Fatih Camii, Turcia
Localizată în Turcia, această moschee poartă numele Sultanului Otoman, Mehmet Cuceritorul, care a cucerit Constantinopolul în 1453. Moscheea a fost ridicată la ordinul său. Moscheea originală a rezistat 300 de ani, fiind doborâtă de un cutremur. A fost reconstruită între 1767 și 17718. Ummayad, Siria
Numită și „Marea Moschee a Damascului”, este una dintre cele mai mari și mai vechi moschei din lume.
Moscheea este considerată a fi locul unde se va întoarce Isus (Pacea fie asupra sa!) în timpul apropierii Zilei Judecății. 
Înăuntrul moscheii se găsește o mică capelă și un altar dedicat lui Ioan Botezătorul (Profeul Yahia în Islam, Pacea fie asupra sa!)


9. Marea Moschee Demak, Indonezia
Este una dintre cele mai vechi moschei al Indoneziei. Se consideră a fi construită de Sunan Kalijaga în secolul 15. Deși au fost executate mai multe lucrări de renovație, structura originală nu a suferit mari modificări. Moscheea este un exemplu clasic de arhitectură Javaneză tradițională.        


10. Moscheea Marcani, Rusia
Construită între 1766 și 1770, în Kazan, Rusia, este cea mai veche moschee funcționabilă din Tatarstan. A fost singura moschee din Kazan ce nu a fost închisă în perioada Sovietică.


Referințe: 
Imagini:

Categorii:

Trimiteți un comentariu

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.