Comunitatea musulmană din Timișoara a participat prin reprezentatul său, imamul Safwan Alim la Conferința Europeană, Bisericile Creștine din Europa răspunzând fenomenului migrației, ce a avut loc în 16 octombrie 2015, la Mitropolia Banatului din Timișoara.

În cadrul acestei conferințe s-au discutat măsurile posibile de implementat de către Biserici și societatea civilă pentru ajutarea integrării migraților în România. Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai mai multor culte și confesiuni din Timișoara, precum și din alte țări ale Uniunii Europene, reprezentanți ai Comisiei pentru migranți a Bisericilor din Europa și ai Agenției ONU pentru refugiați, reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări și reprezentanți ai comunităților arabe din Timișoara. 

Conferința a fost deschisă de către Înaltpreasfințitul Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a continuat cu prezentarea acțiunilor de asistență din partea Guvernului României pentru județul Timiș de către Dl. Eugen Dogariu, Prefectul județului Timiș și cu Prezentarea fenomenului migrației în România, Situația Fluxurilor migratorii la nivelul României de către Dl. Comisar de Poliție, Pitea Filimon, Director Centrul Regional de Cazare si Proceduri de azil, Timișoara și s-a încheiat cu prezentarea Modelelor de implicare a Bisericilor Creștine din Europa în problematica migrației (D-na Efthalia Pappa – Grecia, Pastorul Alfredo Abad – Spania, D-na Dóra Kanizsai-Nagy – Ungaria)

Ziua s-a încheiat cu întâlnirea a mai multor membrii din cadrul Comunității Musulmane la moschee pentru discutarea modurilor posibile de ajutorare a migranților. Categorii:

Trimiteți un comentariu

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.