Allah este Cel Milostiv, Cel Îndurător și este Cel Milostiv cu cei care sunt milostivi. Mila Sa cuprinde toate lucrurile. Allah Preaînaltul spune:
وَرَحۡمَتِى وَسِعَتۡ كُلَّ شَىۡءٍ۬‌ۚ
„…îndurarea Mea cuprinde toate lucrurile”
[Traducerea Sensurilor Coranului, 7:156]
Profetul Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: „Allah are o sută de părți de milă, dintre care a trimis doar una oamenilor, djinnilor și animalelor, pentru a fi milostive una cu cealaltă și prin care animalele sălbatice sunt blânde cu puii lor. Iar Allah a păstrat 99 de părți, cu care va fi milostiv cu sclavii Săi în Ziua Judecății.” (Muslim)
‘Umar ibn al-Khattāb (Allah să fie mulţumit de el) a spus: „Au fost aduși câțiva prizonieri la Mesagerul lui Allah (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa), iar printre aceștia era o femeie ce își căuta copilul, iar atunci când l-a găsit l-a îmbrățișat. Mesagerul lui Allah (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) ne-a spus: «Credeți că această femeie și-ar arunca copilul în Foc?» Am spus «Nu, dacă poate să nu îl arunce». Mesagerul lui Allah (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus «Allah este mai milostiv cu sclavii Săi decât este această femeie cu copilul său»” (hadith convenit) 
Un aspect al Milei lui Allah pentru sclavii Săi este că El a trimis Mesageri și a revelat Cărți și legi pentru a le organiza viețile într-un mod înțelept, fără dificultate și greutate. Allah Preaînaltul spune:
وَمَآ أَرۡسَلۡنَـٰكَ إِلَّا رَحۡمَةً۬ لِّلۡعَـٰلَمِينَ
„Şi Noi nu te-am trimis decât ca o îndurare pentru lumi.”
[Traducerea Sensurilor Coranului, 21:107]
Mila lui Allah este ceea ce în Ziua Judecății îl va duce pe dreptcredincios în Paradis. Nimeni nu va fi acceptat în Paradis doar datorită faptelor sale, așa cum a spus Profetul Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa): „«Nici un om nu va fi acceptat în Paradis doar datorită faptelor sale.» Companionii au întrebat «Nici măcar pe tine, O Mesager al lui Allah?» El a spus «Nu, nici măcar pe mine, decât dacă Allah mă binecuvântează cu Mila Sa». Așadar încercați să fiți aproape de perfecție. Și nimeni nu ar trebui să își dorească moartea; el fie face bine și ar mai continua sau face rău și s-ar căi (dacă nu ar muri). (Bukhari, Muslim)
Credinciosul trebuie să spere la Mila lui Allah și să îi fie frică de pedeapsa Sa, pentru că Allah spune:
نَبِّئۡ عِبَادِىٓ أَنِّىٓ أَنَا ٱلۡغَفُورُ ٱلرَّحِيمُ ۞
وَأَنَّ عَذَابِى هُوَ ٱلۡعَذَابُ ٱلۡأَلِيمُ
 „Vesteşte, [o, Mohammed,] robilor Mei că Eu sunt Al-Ghafur, Ar-Rahim [Iertătorul, Îndurătorul][1] ~ Şi că osânda Mea este chinul dureros![2]
 [Traducerea Sensurilor Coranului, 15:49-50]


[1] Acelora care se căiesc și săvârșesc bine
[2] Pentru aceia care nu se căiesc pentru necredința sau nesupunerea lor.
Categorii:

Trimiteți un comentariu

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.